اخبار

راه های پیشگیری از آنفولانزا

فصل آنفولانزا همیشه نگرانی‌هایی به همراه دارد و امسال با وجود همه‌گیری COVID-19، خطر آن بیشتر شده است. با توجه به تمرکز گسترده بر پاندمی، نباید فراموش کرد که فصل سرماخوردگی و آنفولانزا نیز آغاز شده است. حفظ سلامت خانواده در این دوران بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

هر دو بیماری آنفولانزا و COVID-19 مسری هستند، و با تجمع کودکان و نوجوانان در محیط‌های بسته، احتمال ابتلا به یکی از این دو بیماری یا حتی هر دو افزایش می‌یابد. از طرفی، برخی علائم آنفولانزا و COVID-19 نیز مشابه هستند که شرایط را پیچیده‌تر می‌کند.

در این دوران، متخصصان مرکز پزشکی کودکان و نوجوانان لورل در بل ایر، مریلند، نکات زیر را برای حفظ سلامت خانواده پیشنهاد می‌کنند:

1. حفظ بهداشت دست‌ها

ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا می‌توانند از طریق قطرات معلق در هوا منتقل شوند، اما شایع‌ترین راه انتقال آن‌ها لمس سطوح آلوده است. این امر باعث می‌شود رعایت بهداشت دست‌ها به‌ویژه برای کودکان مدرسه‌ای که اغلب بدون توجه به سطوح دست می‌زنند، بسیار حیاتی باشد. فرزند خود را تشویق کنید که دست‌های خود را با آب گرم و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه و چندین بار در طول روز، مخصوصاً قبل از غذا خوردن و پس از بازگشت به خانه، بشویند.

2. پرهیز از لمس صورت

کودکان ممکن است متوجه نباشند، اما احتمالاً به طور متوسط ۱۶ بار در ساعت صورت خود را لمس می‌کنند.مالیدن چشم‌ها، خاراندن بینی یا جویدن ناخن‌ها راه‌های ورود ویروس آنفولانزا به بدن هستند. بهتر است از لمس صورت خودداری کنند و در طول روز از ضدعفونی‌کننده دست استفاده کنند.

3. تزریق واکسن آنفولانزا

حتی اگر فرزندان شما در خانه آموزش می‌بینند، واکسن آنفولانزا برای همه اعضای خانواده ضروری است. واکسن آنفولانزا بهترین راه برای محافظت در برابر ویروس است. تزریق واکسن تا ماه نوامبر می‌تواند ایمنی شما را در طول فصل تضمین کند، اما هیچ‌گاه برای دریافت واکسن دیر نیست.

برای آگاهی در مورد انواع مکمل های سلامتی برای پیشگیری از سرما خوردگی و آنفولانزا بر روی صفحه اصلی داروخانه یزد کلیک کنید.

4. تمیز نگه داشتن سطوح

تمام اعضای خانواده در طول روز میکروب‌هایی را جمع‌آوری می‌کنند و برخی از این میکروب‌ها به خانه منتقل می‌شوند. حتی اگر هیچ‌کس بیمار نیست، تمیز نگه داشتن سطوح ضروری است. با استفاده از دستمال‌های ضدعفونی‌کننده، سطوح را پاک کنید تا میزان میکروب‌ها کاهش یابد و خانواده سالم بماند.

5. داشتن خواب کافی

خواب برای حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی ضروری است. کمبود خواب می‌تواند بدن را مستعد ابتلا به بیماری‌ها کند. داشتن برنامه خواب منظم و خواب کافی می‌تواند به سلامت خانواده کمک کند. کودکان بسته به سن خود به ۱۰ تا ۱۴ ساعت خواب شبانه نیاز دارند.

6. تغذیه سالم

اطمینان از اینکه خانواده‌تان غذاهای متنوع و مغذی مصرف می‌کنند، علاوه بر رشد و تکامل صحیح، سیستم ایمنی را نیز تقویت می‌کند.حداقل نیمی از بشقاب غذای فرزندان‌تان را با میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ پر کنید تا آنتی‌اکسیدان‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی تأمین شوند.

7. فعالیت بدنی

فعالیت بدنی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند؛ افرادی که سبک زندگی فعالی دارند کمتر به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا می‌شوند. ورزش به تنظیم سیستم ایمنی کمک کرده و باکتری‌ها را از ریه‌ها خارج می‌کند، که ممکن است خطر سرماخوردگی را کاهش دهد.

8. کاهش استرس

تغییرات ناشی از همه‌گیری COVID-19 باعث افزایش بی‌سابقه استرس شده است. یکی از راه‌های آسیب‌رسانی استرس به سلامت کودکان، تضعیف سیستم ایمنی است. فعالیت‌های کاهش‌دهنده استرس مانند مطالعه کتاب یا گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش را به برنامه روزانه خانواده اضافه کنید.

9. استفاده از ماسک

استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل نه تنها در برابر COVID-19 محافظت می‌کند، بلکه ممکن است خطر ابتلا به آنفولانزا را نیز کاهش دهد.

10. رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی

فاصله‌گذاری اجتماعی علاوه بر کاهش خطر ابتلا به COVID-19، در جلوگیری از انتشار سرماخوردگی یا آنفولانزا نیز موثر است. از تجمعات بزرگ دوری کنید و حداقل فاصله ۶ فوتی از دیگران را حفظ کنید.

جمع بندی

برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل‌های سرد، رعایت نکات بهداشتی ضروری است. شستشوی مرتب دست‌ها، اجتناب از لمس صورت، و تمیز نگه داشتن سطوح از مهم‌ترین راه‌های کاهش انتقال ویروس هستند. تزریق واکسن آنفولانزا، خواب کافی، تغذیه سالم، و ورزش منظم نیز سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی علاوه بر کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا، در جلوگیری از انتقال COVID-19 نیز موثر است. با کاهش استرس و حفظ سبک زندگی سالم، می‌توانید از خود و خانواده‌تان در برابر بیماری‌ها محافظت کنید.